نمای کرتین وال - نمای شیشه ای با لامل آلومینیومی

نمای کرتن وال یا لامل چیست؟ (نمای شیشه ای)

نمای کرتین وال یا نمای لامل، نمایی شیشه‌ای است که وزن شیشه‌ها و انرژی‌های حاصل از باد و بارندگی‌، متوجه پوسته خارجی نمای ساختمان می‌شود. در این مقاله به معرفی یکی از کاربردی‌ترین و زیباترین نماهای ساختمانی، یعنی نمای کرتن وال (نمای شیشه ای ) می‌پردازیم.

نمای کرتین وال چیست؟

نمای لامل یا همان کرتن وال، یکی از نماهای مدرن ساختمانی است، که ساختاری خود ایستا دارد. در این روش سنگینی وزن شیشه بر روی سازه کرتن وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های مربوطه است و هیچ گونه بار مرده‌ای را بر ساختمان تحمیل نمی‌کند.

نمای کرتینوال، نمایی شیشه‌ای است که در صورت نصب صحیح، سنگینی حاصل از وزن شیشه‌ها و بار انرژی‌های حاصل از باد، طوفان و بارندگی‌ها، معمولا بر روی پوسته خارجی نمای ساختمان است و متوجه خود ساختمان نمیشود.

می‌توان گفت که سیستم کرتین وال، یک سازه مجزا در ساختمان به شمار می‌رود. نمای کرتین وال curtain wall که معادل آن در فارسی دیوار پرده‌ای میباشد، یکی از انواع نماهای شیشه‌ای ساختمان و بهترین از نظر مسائل سازه در ارتفاع به شمار می‌رود. در این نوع نما معمولا از مصالح سبک، به ویژه ترکیبات حاصل از آلومینیوم و شیشه استفاده می‌شود.

نمای ساختمان

برای اولین باری که به یک ساختمان نگاه میکنیم ظاهر و نمای آن ساختمان توجه ما را جلب می کند. نما، پوسته بیرونی هر ساختمان است و تاثیر مهمی در زیبایی و عایق‌بندی ساختمان‌ها ایفا می‌کند. نمای بیرونی ساختمان در واقع یک لایه محافظ برای ساختمان است که آن را در برابر شرایط مختلف آب و هوا محافظت می‌کند و نقش مهمی در زیبایی ظاهری ساختمان نیز دارد. طراحی نمای خارجی ساختمان مسکونی و تجاری به ظاهر محیط و منظره شهری هم شکل می‌دهد.

از جمله نماهای بیرونی پرطرفدار، می‌توان به نمای شیشه ای، سنگی و آجری اشاره کرد. در نماسازی ساختمان از مصالح متنوعی از جمله شیشه، آلومینیوم، سنگ، آجر، کامپوزیت، بتن و چوب استفاده می‌شود، که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند.

نمای کرتین وال curtain wall

نمای کرتین وال

این نمای شیشه ای جزء نماهای خشک و تهویه شونده به شمار می‌رود. استراکچر آلومینیومی لامل قابلیت نصب سایر متریال‌های پوششی از قبیل ورق آلومینیوم کامپوزیت نمای سرامیکی را دارا است. در نسل قبلی، با نصب سیستم فریم لس روی آهن، مشکلات عایق بندی به وجود می‌آمد.

 نماهای کرتینوال را بدلیل اینکه هیچ باری از خود را به ساختمان تحمیل نمیکنند،‌ سازه‌های خود ایستا می نامند. شاسی این نما، نیروی وزن خودشان و نیروهای جانبی نظیر باد و طوفان و…  را حمل میکند.

انواع نماهای کرتین وال

تفاوت بین سیستم های کرتینوال، در نحوه فیکس کردن شیشه در فضای مابین لامل ها است. این تفاوت در تثبیت کردن شیشه باعث متفاوت شدن ظاهر خارجی نما می شود.کرتنوال انواع و اقسام و زیادی دارد و پر کاربردترین آن‌ها که حتما شما هم زیاد در ساختمان‌های ساخته شده در کوچه‌ها و خیابان‌های اطراف محل زندگی‌تان دیده‌اید، نماهای کرتینوال شیشه‌ای هستند. در زیر 4 نوع مختلف از این سیستم را شرح خواهیم داد.

نمای کرتین وال فریم لس ( Frameless )

در نمای کرتن وال بدون فریم از درپوش در سطح خارجی نما استفاده نمیشود. از چسب های استراکچرال برای تثبیت شیشه در فضای بین لامل های استفاده میگردد. بعد از مدول بندی با لامل ها، شیشه ها مجددا در کلاف آلومینیومی قرار گرفته و در بین لامل ها تثبیت می گردد. در نتیجه سطح خارجی نسبتا یکنواختی از شیشه ایجاد میشود.

نمای کرتن وال فیس کپ(face cap)

در نمای فیس کپ (درپوش دار) پس از نصب لامل های افقی و عمودی، شیشه ها بین این لامل ها نصب میشوند. سپس شیشه ها با اتصال درپوش(cap) با دماغه لامل در محل خود نصب میگردند. درپوش های مورد استفاده دارای رنگ و شکل های متنوع (مستطیل، گرد و …) و با طول عمق متفاوتی قابل اجرا هستند.

سیستم سمی فریم لس ( Semi frameless )

این روش ترکیبی از فیس کپ و نمای فریم لس است که ظاهر متفاوتی به نمای خارجی ساختمان می بخشد. در سیستم نیمه فریم می توان با توجه به طرح معماری به منظور تثبیت شیشه در یکی از جهات افقی یا عمودی از درپوش و در جهت دیگر چسب یا لاستیک استفاده نمود.

روش یوچنل ( U channel )

سیستم یو چنل را میتوان زیرمجموعه ای از نمای فریم لس یا فول فریم لس بشمار آورد با این تفاوت که در این روش از کلاف آلومینیومی دور شیشه استفاده نمیشود. با استفاده از اسپیسر مخصوص شیشه و قرار گرفتن این قطعات بصورت پازلی در فضای خالی داخل اسپیسر و استفاده از چسب استراکچرا، به نمایی مشابه با فریملس میرسیم. قیمت تمام شده این روش پایین تر از روش بدون فریم است.

 

نمای کرتینوال از نظر فنی

شاسی‌ها و لامل‌هایی که در اطراف پروژه ساختمانی قرار گرفته اند، نمای کرتین وال را تشکیل میدهند. در این نوع، شیشه‌هایی که قرار است، به عنوان نمای ساختمانی نصب شوند، به جای اینکه روی خود ساختمان قرار بگیرند، روی سازه کرتنوال نصب می‌شوند. وزن حاصل از نصب شیشه‌ها بر ساختمان کاهش پیدا می‌کند و مقاومت ساختمان نسبت به زلزله افزایش یابد. امروزه نماهای کرتین وال زیادی بر روی ساختمان‌های بزرگ و معروف شهر تهران نصب شده است.

ساختار اصلی و هسته این نما یا استراکچر آن از شاسی و لامل تشکیل و سپس شیشه‌ها یا سایر پوشش‌ها بر روی آن‌ها با دقت و ظرافت نصب میشود.

ویژگی‌های نمای کرتین وال

از ویژگی‌های نمای کرتینوال، می توان به عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی نام برد. این ویژگی ها در نمای خارجی ساختمان، باعث افزایش نور داخلی ساختمان و کاهش مصرف انرژی برق و گاز می‌شود. این روش باعث ایجاد زیبایی بصری خاصی برای ساختمان های تجاری و اداری بلند مرتبه در سطح شهر میشود.

از آنجایی که سازه‌هایی بسیار سبک هستند و بار کلی وارد بر ساختمان را کاهش می‌دهند، بنابراین مقاومت خوبی در برابر زلزله دارند. نصب و اجرای این نما بسیار آسان‌تر از نصب سایر نماهای ساختمانی است. از نظر قیمت، نسبت به دیگر نماهای ساخمانی ارزان تر است و سریع تر نصب و مونتاژ میگردد.

کرتین وال - کرتین وال, نمای کرتین وال, نمای شیشه ای, نمای کرتن وال

 

لامل چیست؟

لامل‌ها همان سازه یا شاسی آلومینیومی هستند، که شیشه‌های نما روی آن‌ها نصب می‌شوند. این لامل‌ها در دو جهت افقی و عمودی نصب می شوند و فضایی شبکه ای را مناسب با نصب صفحات شیشه ای یا غیره ایجاد می‌کنند. به لامل‌های عمودی مولیون و به لامل‌های افقی مربوط به نمای کرتین وال ترنسم می‌گویند.

سطح مقطع لامل ها نیز به گونه‌ای توسط مهندسان طراحی شده است، که بتوانند لامل‌ها را با شیارهای مشخصی که بر روی آن‌های وجود دارد، در هم قفل کنند یا هنگام نصب، شیشه‌ها در فضای بین مولیون و ترنسم قرار گیرند. همچنین طراحی آن‌ها، به گونه‌ای است، که بتوان شیشه‌ها را با لاستیک‌های مخصوصی به نام  EPDM در برابر نفوذ و هدر رفتن حرارت عایق بندی کرد. از این رو نماهای Cartain Wall عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی بسیار خوبی به شمار می‌روند.

لامل‌های آلومینیومی نمای کرتینوال

انواع لامل‌ها

لامل‌ها نیز با توجه به طراحی نما و کاربردی که دارند، دارا انواع مختلفی هستند. لامل‌ها دارای جنس های مختلفی همچون لامل‌های آلومینیومی، فولادی و چوبی هستند که بهترین نوع آن‌ها لامل الومینیومی است. در اکثر پروژه‌های نمای شیشه ای داخل کشورمان، مشاهده می‌کنیم که از لامل‌های آلومینیومی استفاده شده است.

امروزه بدلیل اینکه نمونه‌های فولادی و چوبی مشکل خوردگی و وزن بالا دارند از لامل‌های آلومینیوم استفاده میکنیم. به این دلیل لامل‌های آهنی خیلی زود از صنعت ساختمانی حذف شدند. نمونه آلومینیومی لامل‌ها و آلیاژهای مشابه آن، به دلیل دارا بودن خواصی نظیر سبکی، استحکام بالا و توانایی تثبیت و درزگیری بالا بیشتر مورد توجه قرار دارند. معماران و مهندسان ساختمانی بدلیل مزایای لامل آلمینیومی بیشتر از این جنس برای پروژه های نما شیشه ای استفاده میکنند.

 

نصب نمای کرتنوال

کرتین وال - کرتین وال, نمای کرتین وال, نمای شیشه ای, نمای کرتن وال

روش های نصب نمای کرتنوال، عمدتا به دو نوع کلی تقسیم بندی می شوند. نوع اول فریملس (framless) بدون نمایان شدن خطوط ظاهری است. سیستم فریملس، خود به دو زیر مجموعه فول فریم (full frame) و یو فریم (Ufram) تقسیم‌بندی می‌شوند.

روش دوم به فیس کپ (facecap) یا در پوش دار معروف است. که هر کدام از این انواع با توجه به ساختار، شرایط پروژه و سایر عوامل، توسط معماران و مهندسان متخصص انتخاب میشوند. پس از انجام کامل طراحی از نظر فنی و زیبایی شناختی در محل پروژه نصب می‌شوند. نصب انواع کرتین وال توسط کارشناسان شرکت الیت و نصاب کرتین وال انجام میپذیرد.

شرکت الیت مجری نمای کرتین وال و طراحی انواع نماهای شیشه ای در ایران میباشد. جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید. 02179481

قیمت نمای کرتین وال

بهای طراحی و اجرای نمای کرتنوال با هزینه زیر سازی، شیشه، اتصالات، رگلاژ و قیمت ماستیک کشی و آب بندی و  مدول بندی استاندارد و قیمت کرتین وال را از کارشناسان الیت استعلام بگیرید.

قیمت نمای کرتین وال خارجی و ایرانی با کیفیت با توجه به نوع و شرایط هر ساختمان متفاوت است. جهت محاسبه مبلغ دقیق تر جنس لامل های استفاده شده، نقشه تقسیم بندی شاسی و نوع شیشه، رنگ و … مهم هستند. جهت استعلام قیمت نما کرتین وال با کارشناسان الیت در ارتباط باشید.

 

عکس نمای کرتین وال

نمای کرتین وال چیست؟
نمای لامل، یا همان نمای کرتین وال، یکی از سیستم‌های نمای مدرن ساختمانی است، که ساختاری خود ایستا دارد. ساختار خود ایستا، به ساختاری گفته می‌شود که سنگینی وزن بالای شیشه را بر روی سازه کرتن وال یا همان لامل‌ها و شاسی کشی‌های مربوطه نگه می‌دارد و هیچ گونه بار مرده‌ای را بر ساختمان تحمیل نمی‌کند.

قیمت طراحی و اجرای نمای کرتن وال چقدر است؟
هزینه طراحی نمای کرتینوال به مواردی مانند مساحت نمای خارجی، ارتفاع ساختمان و … و همچنین هزینه نصب و قیمت اجرای کرتین وال به نوع سیستم اجرا، متریال های مصرفی، ارتفاع، جزییات اجرایی و عوامل مختلف دیگر بستگی دارد.
برای دریافت پیش فاکتور و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان الیت در ارتباط باشید. ☎️ 02179481

4/5 - (5 امتیاز)

عنوان های این صفحه