جستجو
Close this search box.
درب ساختمان - در قوسی

درب چیست؟ آشنایی با انواع در ها بر اساس جنس و نوع بازشو

هر آنچه درباره درب و انواع درها باید بدانیم

 اولین تاریخ ثبت شده درب ها 4000 سال قبل در نقاشی های آرامگاه مصری پیدا شد که بصورت تکه های چوب بودند. تا به امروز کسی نمی داند چه کسی درب را اختراع کرده است. فقط این که ابتدا جایی در مرکز مصر استفاده شده است. امروزه نیز با پیشرفت علم بشر توانسته درهای زیبا، سبک و با طول عمر بالا با متریال های مختلف جهت کاربردهای گوناگونان بسازد.

درب قدیمی - تاریخچه درها

درب چیست؟

درب (door) یک ساختار متحرک برای باز و بسته شدن ورودی یا دسترسی به داخل یا خارج از چیزی استفاده می شود. معمولاً از یک قسمت داخلی که رو به داخل یک فضا قرار دارد و یک طرف بیرونی که رو به بیرون آن فضا قرار دارد تشکیل شده است. درها به طور معمول از یک پانل تشکیل شده است که بر روی لولا تاب می خورد یا داخل یک فضا می لغزد یا می چرخد.

هدف اصلی و اساسی یک درب تامین امنیت با کنترل دسترسی به مکان مورد نظر است. علاوه بر این درها (doors) جهت جلوگیری از گسترش آتش، مانع سر و صدا و زیبایی ساختمان نقش ویژه ای دارند. شرکت تولید درب الیت نیز برای راستای رضایت مشتریان خود همواره کوشیده است پنجره و درب های آلومینیومی، دوجداره و… با بهترین کیفیت، قیمت و سریعترین زمان ارائه دهد.

درب چیست؟ دستگیره در

اهمیت درها (door)

باتوجه به اینکه ذهن انسان ها همواره اولین چیزها را بخوبی بخاطر می سپارد و اولین برداشتشان معمولا آخرین برداشت آنها است. این موضوع بخصوص در مورد ورود به خانه ما بیشتر صدق می کند. درب ورودی هر خانه تاثیر ماندگاری بر ذهن مهمانان ایجاد می کند. شرکت تولید درب و پنجره الیت قرین به دو دهه فعالیت در حوزه تولید درب های ساختمانی بویژه آلومینیومی با بروزترین فناوری ساخت و نصب آماده خدمت رسانی در پروژه های کوچک و بزرگ می باشد.

انواع درب ها

درها دارای سبک های مختلفی هستند که عمدتا بر اساس عملکرد آنها است. این طبقه بندی می تواند کار را برای صاحبان خانه های جدید آسان کند. انواع دربها در بخش سبک و مواد (متریال) ساخت می توان دسته بندی کرد که به آنها خواهیم پرداخت.

الف) انواع درها براساس سبک

  1. درب های دوجداره (دوتایی):

معمولاً داخل خانه و سبک هستند که به سمت کاربر تا می شوند. همانطور که درها تا می شوند به طور همزمان باز می شوند به همین دلیل است که معمولاً برای پوشاندن گنجه های اتاق ها و آشپزخانه ها استفاده می شود. با این حال، برخی از درب های دوجداره مدرن ساخته شده از قاب های شیشه ای و فولادی می توانند گزینه های فوق العاده ای برای نمای بیرونی باشند.

  1. درب های لولایی:

اکثر مردم به عنوان درهای گذرگاه می شناسند. این ها دارای یک سر هستند که بر روی لولا نصب شده اند تا بتوانند به اتاق بچرخند و از اتاق خارج شوند. به احتمال زیاد در  اتاق خانه شما نصب شده است.

  1. درب های کشویی:

درهای کشوی،  درهای بیرونی هستند که پشت یا کنار خانه استفاده می شوند و معمولاً روی حیاط باز می شوند. اما درب های کشویی نیز می توانند به داخل خانه در اتاق ها یا انبارها راه پیدا کنند. وقتی آنها را باز می کنید روی یک مسیر حرکت می کنند تا اصلا فضایی را اشکال نکند. این درها بیشتر داخل دفترها و مکان های اداری استفاده می شوند که به محل کار شما زیبایی و ظرافت می بخشند.

درهای کشویی - درب کشوئی

  1. درهای انبار:

غالبا از چوب ساخته شده اند و یک گزینه مناسب برای استفاده در حمام، آشپزخانه و راهرو هستند.

  1. درب های محوری:

بصورت چوبی، آلومنیومی تولید می شوند زیرا چارچوب و محور آنها برای تحمل بارهای سنگین تر طراحی شده است (مناسب برای درهای ورودی).

  1. درب های غلتکی:

به عنوان درهای سقفی مقطعی نیز شناخته می شوند عمدتا برای گاراژها و انبارها استفاده می شوند. درهای رول نیاز به فضای زیادی ندارند و با جنس های مختلف موجود هستند که به راحتی می توانند با سبک خانه شما مطابقت داشته باشند. وقتی باز می شوند تا سقف جمع می شوند.

درهای غلتکی - درب رولی

ب) انواع درب بر اساس مواد

  1. درب های آلومینیومی:

برای صاحبان خانه و مالکان ساختمان های صنعتی و تجاری که نگران قیمت و دوام درهای ورودی خود هستند، آلومینیوم یک ماده عالی است که باید در نظر گرفته شود. امروزه استفاده از درب های آلومینیومی در ساختمان های با ظاهر مدرن تبدیل به بخش جدایی ناپذیر شده است که می تواند بصورت درب های لولایی، کشویی و… باشند. از آنجایی که آلومینیوم ماده ای فوق العاده است و درهای آلومینیومی می تواند تاثیر زیبایی داشته باشند، از جلو تا اتاق خواب و حتی فراتر از آن.

از ویژگی های درهای آلومینیومی شرکت الیت می توان به عملکرد حرارتی مناسب، عمر طولانی بالا (مقاوم در برابر خوردگی و محیط های مختلف)، صرفه اقتصادی، انعطاف پذیری طراحی، قابلیت بازیافت و وزن کم اشاره کرد.

درب های آلومینیومی - در الومینیوم

  1. درب های چوبی:

چوب از دیرباز مصالح انتخابی برای درهای بیرونی بوده است. جنس چوبی یک انتخاب کلاسیک هستند که می توانند هر نقطه از خانه استفاده شوند. از آنجا که رنگ آمیزی آنها بسیار آسان است می توانند به راحتی با سبک و دکوراسیون خانه شما سازگار شوند. چوب به دلیل دوام بالا و زیبایی انتخاب خوبی برای داخل ساختمان است.

در چوبی - درب چوب

  1. درب های فولادی:

فولاد و فلزات دیگر سالهاست که برای درهای داخلی و خارجی استفاده می شود. فولاد می توانند جایگزین محکمی برای چوب باشد زیرا می توانند گزینه های اقتصادی تری باشند. درهای فولادی پایدار هستند و نیاز به حداقل نگهداری دارند و ظاهری مدرن را برای محیط شما به ارمغان می آورند.

  1. درب های فایبرگلاس:

درهای فایبر گلاس نیاز بسیار با دوام، تعمیر و نگهداری کم، عایق مناسب و مقابل هر نوع فرورفتگی مقاوم هستند. رنگ آمیزی شده و یا با صفحات چوبی ساخته شده اند که گزینه های بسیار خوبی را برای استفاده داخلی یا خارجی ایجاد می کند. درب های فایبر گلاس انعطاف پذیری بالایی دارند از این رو با طرح های زیبا تولید می شوند.

درب فایبر گلاس - در پلی استر

  1. درب های شیشه ای:

در های شیشه ای عمدتا پانل های شیشه ای هستند. که روی چارچوب های چوبی، فولادی یا آلومینیومی قرار گرفته اند. مکان هایی که نیاز به نورگیری بالا و طبیعی هستند استفاده می شوند. میتوان از شیشه های سکوریت که مقاومت بالایی در مقابل ضربه دارند، استفاده کرد.

قیمت درب

قیمت درب ها باتوجه به نحوه ساخت، مواد بکار رفته و کیفیت متریال استفاده شده متفاوت است. مهندسین و کارشناسان متخصص شرکت تولید درب الیت با تجربه پروژه های بزرگ آماده راهنمایی جهت انتخاب مناسب با بهترین قیمت، کیفیت و پشتیبانی به شما مشتریان عزیز می باشند.

4.7/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عنوان های این صفحه